IgaloIgaloKellemes tengerpartja és viszonylagos nyugodtsága gondtalan nyaralást ígér a  turistáknak.
Igalo már évtizedek óta ismert mint gyógycentrum az egész világon. A hatvanas évekig igen gyéren volt lakott a város, de az utóbbi évtizedek alatt már lakossága is gyarapodott.
Igalo mára már teljesen összenőtt Herceg-Novi-val.  Egy kellemes esti séta alatt a part mentén,  kb. 30-40 perc alatt eljuthatunk Herceg-Novi központjába. Igalóban, a pálmafákkal szegélyezett sétányon hangulatos éttermeket, kávézókat találunk, de Herceg-Novi közvetlen közelsége is programlehetőségek tömérdekét biztosítja.

Éghajlat


Igalóban nagyon kellemes mediterrán éghajlat van, évente 200 verőfényes nappal. Az átlaghőmérséklet 17 fok. Igalo és Herceg-Novi az egyik legmelegebb város Montenegróban. Januárban sincs tíz foknál hidegebb, júliusban pedig 26 fok az átlagos hőmérséklet. Enyhe éghajlatát a vidék az őt koszorúként védelmező hegyeknek köszönheti. Májustól szeptemberig tart a fürdési idény, öt hónapig vannak nyaralók a térségben.

Időjárás


A linkre kattintva tájékozódhat az aktuális időjárás jelentésről.


Legenda:  Igalo nevének eredete


Igaloban és a környéken már a régmúlt időkben is éltek magyarok, a legenda szerint a nevét is magyarok adták. Mivel a vidék völgyes, a magyarok mindig is szerették volna megművelni a földjét, szántani, vetni akartak, igával és lóval. Ám csakhamar rájöttek, hogy ezt a földet nem lehet szántani. Innen kapta a városka a nevét is: Igaló


IgaloStrandok


A strand része az öbölnek, kényelmes strandolást biztosít, hisz túlnyomórészt  homokos, de van ahol betonozott vagy apró kavicsos a part. Napernyők és napágyak viszonylag olcsón bérelhetőek. Az öböl hossza 1500 méter, ahol kb. 3500 fürdőző fér el.

Mediterrán Egészségügyi Gyógyközpont / Gyógyító homok

Igalo híres a rekreációs  Meditterán Egészségügyi Gyógyközpontjáról, ahova egész évben járnak vendégek reumatikus panaszaikat, valamint tüdő-, szív-, érrendszeri, idegrendszeri és bőrbetegségüket gyógyítani. Felépülésüket a természetes ásványvíz, a tengeri iszap, az enyhe hőmérséklet, a gyönyörű napsütés és a tiszta levegő segíti elő. Igalo az egyik legismertebb gyógy- és üdülőközpont Montenegróban. Nagyon sokan járnak ide, hogy felfrissüljenek és újult erővel térjenek haza. A hetvenes években Josip Broz Tito is szívesen időzött Igalóban, volt itt  rezidenciája is.

Az Igaloi gyógyító képességű homok valódiságát igazolja, hogy sokan mint mozgás korlátozottak érkeztek, kezelés végén pedig saját lábukon távoztak az egészségügyi központból. Már nemzedékek óta visszatérő vendégek a svédek és a norvégok. Híres emberek is itt kerestek már gyógyírt betegségükre, volt köztük koronás fő és herceg is.

 

Nyaralási feltételek Igalóban


Igaloban számos szálloda és luxus apartmann található. Azonban kevés pénzzel, szerény körülmények között is lehet Igalóban nyaralni. Nagyon sok kiadó apartmannt és szobát találunk Igalóban. Általában minden apartmannak saját fürdőszobája, konyhája, hűtőszekrénye van, így sokan élnek a  lehetőséggel és gyakran főzőcskéznek. Viszont, számos étterem, ételbár található Igalóban, és mivel az árak viszonylag alacsonyak, még akkor is kedvezményes áron nyaralhatunk Igalóban ha minden nap az éttermeket, bárakat és a maximális kikapcsolódást választjuk.