Látnivalók


Igalóbol nagyon gyorsan hajóval eljuthatunk:Zanjic

* Njivicére, Žanjić-ra- ahol aprókavicsos csodálatos kristálytiszta strand tárul elénk

* a Kék barlangba ahová kis hajóval bevisznek bennünket és ahol csodálatosan kék és tiszta a tenger


kékbarlang







Mamula








* Mamula szigetére, mely valaha börtön sziget volt és ma is megvannak a börtön romai

- ezen helyekre napos hajós kirándulásokat szerveznek de akár külön- külön pár órás kirándulást is választhatunk, vagy csak kizárlólag hajókázást az Adria kék vizén....



Herceg-Novi


Herceg_Novi
Egy kellemes esti séta alatt a part mentén,  kb. 30-40 perc alatt eljuthatunk Igalóból Herceg-Noviba.
Montenegró legnyugatibb pontján, a horvát határtól alig 10 km-re fekszik Herceg-Novi, egy igazi mediterrán hangulatú kisváros, amelyet természeti környezete tesz egyedivé. Északról az160- 1800 méter magas hegyek, délről pedig a Kotori-öböl partja szegélyezi a húszezer lakosú települést,amelynek belvárosában jellegzetes szűk utcácskákat, sikátorokat, hangulatos tereket és teraszos kávézókat találhatunk. A város tengerparti sétányán tavasztól őszig pezseg az élet. Herceg-Novi közvetlen közelében fekszik Igalo, a nemzetközi hírű klimatikus gyógyhely is, de autóval egy órán belül elérhető a világörökségi védelem alatt álló Kotor városa, a hasonlóan hangulatos Budva, vagy a turisták körében legnagyobb népszerűségnek örvendő Bar. A horvát határ túloldalán fekszik a szintén világörökségi védelem alatt álló Dubrovnik városa.

Partvonala:

Legmagasabb hegye: Északról az 1600"1800 méter magas hegyek délről pedig a Kotori-öböl partja szegélyezi

Lakosság:  20 ezer fő

Herceg-Novi nevének eredete

Herceg-Novi elnevezése is még l382-ből származik, amikor Nagy Lajos király I. Tvrtko bosnyák hercegnek adományozta a várost. Zelenikában a mai napig is vannak magyarok, akiknek az ősei még az Osztrák-Magyar Monarchia idejében kerültek ide.

 
Magyar konzulátus Herceg-Noviban

Herceg-Novi-ban megnyitották a magyar konzulátust, az első tiszteletbeli konzul a Zeleniká-ban élő Magyar Csaba, vendéglátó-ipari vállalkozó.